Képküldés

A matricákról készült fotókat kérjük küldjék el a gyurcsanyahibas@gmail.com e-mail címre!

A szlovák euró

2008.08.19. 08:00 - Gyurcsány a felelős

Ildi küldte a képeket, az alábbi szöveggel:

Szlovákia 2009. január 1-jén bevezeti az Eurót. A sokszor lesajnált kis ország elhúz mellettünk az autópályán, mi meg éppen a zsákutcában keresgéljük a kiutat. Nem az fáj, hogy északi szomszédaink nemsokára a közös európai pénzzel fizethetnek, hanem az, hogy tőlünk még fényévekre van az Euró.

Ilyen volt

Ilyen lett

A bejegyzés trackback címe:

https://gyurcsanyahibas.blog.hu/api/trackback/id/tr3618229

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

morus 2008.08.19. 09:06:20

2002-ben még minden párt egyetértett abban, hogy 2007-re lesz euro Magyarországon. Hat év szoci kormányzás után odajutottunk, hogy már jósolni sem érdemes az időpontot, annyira távoli. Ez a szocialista szakértelem. Természetesen erről Medgyesy is tehet, de hát nagytehetségű főtanácsadója Gyurcsány volt már neki is.
A szlovákoknak meg valóban jár a gratuláció, állva hagytak minket.

nandorzsolt 2008.08.19. 09:09:41

2002-ben még éltanulók voltunk a térségben.most kullogunk a szlovákok után is. a szociknak semmi sem számít csak a saját kis egzisztenciájuk.gazdasági szakértők 2018-as euróra számítanak.addig meg 2kört is vernek ránk a szlovákok.

nandorzsolt 2008.08.19. 09:10:44

ja és a plakáton láttam a blogot és az oldal is jó-éljen a fidelitas:)

N.Tomi 2008.08.19. 10:06:31

tanulságos a Economist cikke (a vg ből idemásolva) . komoly gondok lehetnek a következő hónapokban


"Magyarország a legnagyobb gond a régióban" - írja az Economist
A gazdasági növekedés bizonyára lassul az idén a kelet-európai EU-tagoknál is, legalábbis az elmúlt évek csillagászati ütemeihez képest, de a "bulinak még nincs vége": a növekedés még idén is meglepően erős eddig, állapította meg a The Economist című brit gazdasági hetilap legújabb száma.


A fő kivételek a Baltikumban vannak, és a legtöbb aggodalomra Magyarország ad okot, írták a szerkesztőségi cikk szerzői.

A gazdasági növekedés azért maradhatott erős a térség átlagában, mert az euróövezetben még csak most kezdődött a lassulás, viszont a kelet-európai országokban a hazai kereslet bővül, és a nyugati exportlehetőségek valamelyes csökkenéséért már kezd kárpótolni a Kelet-Európán belüli nemzetközi kereskedelem, írták a cikkben.

A fő kivétel Észtország és Lettország, ahol a "kolosszális folyómérleghiányok" és a rohanó infláció "nyaktörő sebességű" gazdasági növekedést fűtött a közelmúltig, de "most a buborék kipukkadt", a The Economist szerint.

Az új EU-tagok közül a legnagyobb Lengyelországban jobban állnak a dolgok, mármint a gazdasági növekedés továbbra is jó ütemét tekintve.

"A legnagyobb gond Magyarország, amely a legjobban függ a tőkepiacok folytatódó bizalmától. Az ingatag kormány meglepően jól teljesített a makrogazdasági stabilitás helyreállításában, az évtized eleji, katasztrofális költekezési és hitelfelvételi pénzszórás után", írta a lap. Elemzők szerint az államháztartási hiány, amely 2006-ban a GDP 9,4 százaléka volt, idén akár 3,5 százalékra csökkenhet. "Ennek azonban nagy ára volt, részint a kormány növekvő népszerűtlenségében, részint a gazdaság tavalyi, majdnem stagnálásában mérve. Azóta a gazdaság kissé föllendült, de az infláció aggasztó maradt", írták a szerzők.

"Az a kérdés, vajon a kormánynak van-e gyomra költségvetési szigorítások újabb fordulójához", írta a The Economist, emlékeztetve, hogy a közkiadások GDP-hez viszonyított aránya - még mindig 50 százalék fölött - a legnagyobb a térségben, és a magyar gazdaság nagyon rá van utalva a nyugat-európai exportra.

Romániában és Bulgáriában, az EU korrupcióval és szervezett bűnözéssel kapcsolatos aggodalmai ellenére, az elmúlt években szintén gyorsan nőtt a gazdaság, de most ezek az országok "élenjáró jelöltek egy durva landolásra", írták a The Economist cikkének szerzői.

At_ 2008.08.19. 10:56:02

Fölhívnám a figyelmet arra, hogy EGÉSZ Magyarország teljesítményéről van szó, ami közel sem azonos a kormány teljesítményével. Hogy a kormány mit tehet, és mit nem, az sok összetevős dolog. Például egyes intézkedésekkel szembeni erős társadalmi ellenállás jelentősen demoralizálja a népességet, és ezzel persze az ország gazdaságát. Vagy a nemzetközi tőke gazdasági és ideológiai nyomása a államszervezet, az államiság tekintélye ellen, a szocietális rendszer ellen, stb.

A magam részéről nem vagyok annyira elkeseredve, hogy az Euro még nem lökte ki a Forintot Magyarországról. A nemzeti valuta jelentős szuverenitásképző elem. Nem kell azt gondolni, hogy a nyugatnak az Euro nélkül nincs szüksége a magyar piacra.

Az Economist elemzői pedig nem félistenek, hanem saját érdekhálózatukon belül gondolkodó közgazdászok. Nem kell berosálni attól, ha ingatják a fejüket. Ingassuk vissza.

Egy ország teljesítményének mérését amúgy sem lehet tisztán piaci alapon mérni. Pl. ha az anyukám kiskoromban nem itthon vezette volna a háztartást, hanem a szomszédban pénzért, az piaci szempontból teljesítménynövekedés lett volna, szociális szempontól pedig katasztrófa.

Lazio 2008.08.19. 11:24:42

At ,ha jól emlékszem máshol azt írtad filozófia szakos vagy. Ne bántódj meg, de az mindenesetre látszik, hogy nem közgázos, mert ez az érvelés elég zavarosra sikeredett. "a nemzetközi tőke ideológiai és gazdasági nyomása az államszevezet tekintélye ellen" - ez valami nagyon furcsa brossúrából származhat. De legalábbis pikánsnak tűnik valakitől, aki, mint kommentjeidből láthatóan te, a liberálisként tetszelgő Gyurcsány kormány híve.
És ha megengeded egy filozófiai :) reakció: veszélyes dolog ideológiát gyártani a töketlenségből.

Bezuhov. 2008.08.19. 15:16:20

Lazio!

latom, nagy közgarazda szak(szerü)ember vagy. Akkor megkerdezhetnem, hogy mi a velemenyed a "gazdasagi konvergencia-e vagy euro legyen- e elöbb" kerdeskörröl

Btw: jo a blog. Ha röhögni akarok akkor mindig ide jövök ;))

jah es megvalami: megkerdezhetnem ki(k)töl vana zse a zoriasposzterekre?? Gondolom nem fidelitas-manok megtakaritott zsebpenzeböl....
Ha tippelnem kellene akkor, az uj szechenyi terves palyazatok jövöbeli nyerteseire szavaznek...talalt?? :]

Lazio 2008.08.19. 16:30:20

Bezuhov, akkor nekiveselkednék és átvágnám a gordiuszi csomót: konvergencia és euro. A helyzet azonban az, hogy ma egyik sincs. Illetve valóban van egy konvergencia programnak csúfolt valami, ami azonban éppen most vágja tönkre a magyar gazdaságot. Ezt legutóbb az Economist állapította meg elemzésében, megkongatva a vészharangot Magyarország felett. Ebből a konvergencia programból sajnos az életben nem lesz euro, ezt Veres Jánoson kívül azért már lassan mindenki megérti. Ebből csak stagnáló gazdaság, növekvő infláció és emelkedő munkanélküliség lesz. Illetve már van.

KALAMONA (törölt) 2008.08.20. 09:11:03

Sziasztok,

az oldal szellemiségével szemben - is - fogok szólni. Én (aláhúzva, csak a saját nevemben szólva) jobban élek, mint 4 éve. Képeztem magam, jobb munkám lett, a pénzügyben helyezkedtem el. Megnézetem a blogot, és elővettem azoknak a magyar cégeknek a mutatóit, amiket naponta ajánlok a kisbefektetőknek is. Tény, hogy csökkent a fejlődés, de van. A mai napig megéri magyar részvényalapokba fektetni.
Isten látja a lelkem, soha senkire nem tukmáltam rá olyasmit, amire nincs szüksége, és mindenkinek a legolcsóbb/legjobb megoldást kerestem meg, függetlenül attól, hogy az nekem nem hoz annyit a konyhára. Egyéni vállalkozó vagyok, ha nem dolgozom, nincs fizetésem. Megnézném, hogy bármelyik jobbos/balos politikus bevállalná-e ugyanezt. Nem hinném.
Nem a cigánysággal van a gond, hanem a munkanélküliséggel és a bűnözéssel, és most mindegy, ki barna, ki fehér. Nehogy azt higgye bárki, hogy amikor elcsalja az adót, mert minimálra van bejelentve, vagy nem fizet adót a kiadott lakása után (én nem laktam olyan albérletben, ahol ez megtörtént volna, és nem is tudok ilyenről!!!) akkor jobb, mint a roma, aki lopni megy, mert nem kap Nógrádban munkát, vagy mint a politikus, aki húsz "dokumentumért" intézkedik. Nem: ugyanúgy bűnözöl, és ugyanúgy meglopod az országot, mint az, aki milliókat sikkaszt. És ne jöjjön nekem senki azzal, hogy "nincs más kiút". Tisztességesnek maradni minidg adott, aki nem tud, az egyszerűen nem akar.
Ami elszomorít, az egy olyan dolog, amit soha senki nem vet fel, pedig nagyon szomorú, és minden kormány alatt ugyanúgy működik.
Ha dolgozol, akkor jelenleg a fizetésed fele megy el adóra, járulékokra. Ha viszont megszeded magad, akkor 10 évre befekteted a pénzt, és még kamatadót sem kell fizetni utána. Tehát, egy vagyonosabb ember, aki semmit nem tesz hozzá, hogy Magyarország több, szebb, jobb legyen, és csak lógatja a lábát egész nap, 100%-át megkapja a milliós befektetéseiből befolyó pénznek. Egy átlag magyar DOLGOZÓ, aki izzad a kemence előtt, hogy kenyeret ehessünk, vagy fagyoskodik a hóban, hogy tiszta utcán járhassunk, ő pedig a kevéske béréből 50%-ot még ki is fizet, azért, mert ő dolgozik.
Szégyen, hogy így működhet a rendszer, és a gondok gyökerét itt látom. Nem jobb- vagy baloldalról van szó, hanem gazdagokról és szegényekről. A politikusok között nem sok szegény van. Hogyan érthetnék meg, mi az, minimálbérből élni? Hogyan vállaljon be valaki három-négy gyermeket, ha ehhez havi szinten félmillió kell? Iskolázás, zsebpénz, ruha, szórakozás, nyaralás, cipő, mobil, kaja, rezsi...
Amíg megírtam ezt a kommentet, dolgozhattam volna, és jobbá tehettem volna a saját életemet, meg nagyon kis mértékben az országunkat is. Tudom, lehet hogy most a munkahelyeden vagy, és onnan írsz (ne zavarjon senkit, hogy munkaidőben ezt a blogot kommentezve a munkadódat lopod meg). Ha hibások keresése helyett mondjuk Ti is önkéntes munkában segítenétek az önkormányzatok működését, vagy csak a saját utcátokban összeszednétek a szemetet, attól TÉNYLEG jobb lenne itt az élet. Csak tudom, ahhoz fel kell álni a klaviatúra elől. És ha nem sikerül valami, akkor ráadásul te leszel a hibás. Kényelmesebb másra mutogatni. Mondjuk a Gyurcsányra. Jövőre meg az Orbánra. Pedig azt is tudjuk, hogy a magyar állam vezetője az államfő, amilyen törvényt ő nem hagy jóvá, az nemigen kap létjogosultságot.
Nem egy ember felelős az egész országért, hanem az országban élők. Ha magadnak tűzöl ki célokat, akkor csak te vonhatod felelősségre magadat. Ne próbáld megváltani az egész világot. Csak a rád eső részét.

erdei 2008.08.20. 21:07:40

Hát igen, ez valóban elszomorító. Nem vagyok gazdasági szakember, de az ma már egyértelmű, hogy rossz irányba mennek a dolgok. Ennek csak jele az, hogy tudni se lehet mikor lesz majd eurónk. Nem is értem azokat, akik most az euró ellen érvelnek vagy nem is tudom pontosan mit próbálnak elmagyarázni. Viszont az jó, hogy ezen a blogon össze vannak gyűjtve ezek a példák.

fckyou 2008.08.21. 00:50:54

Nah megint okos mindenki, csak nem nézett át senki abba a csoda okos országba, Szlovákiába.

Mielőtt mindenki azt mondaná, hogy húúú de fasza ott minden, nézzük végig mit is kellett tenni, hogy rendben legyen ott a gazdaság.

1. Megszorították az állami szféra költségvetését, kevesebb köztisztviselő, közalkalmazott és nekik kevesebb bér.

2. Radikálisan csökkentették a szociális kiadásokat.

3. Vizitdíjat vezettek be

4. Adó reformot hoztak, ami jónéhány kulcs emelésével járt náluk is.

5. Privatizálták az egészségbiztosítást.

Szal jónéhány dolgot megtettek, amit itt is elkezdett a kormány (és elkezdte volna a Fidesz is ha épp az van kormányon), csak épp a magyar jónép kiment az utcára, és odabaszott.

A szlovákok megszenvedtek és megszenvednek azért az EURO-ért amiért való szenvedést mi nem vállalunk.

fckyou 2008.08.21. 00:53:27

Kedves KALAMONA!

Szerinted aki nem fizet a kiadott lakása után adót, az bűnöző.

Hm, veszel egy lakást -> 8 százalékát befizeted illetékben. Eladod a lakást: 20%-át befizeted a nyereség után adóban.

Kérdem én, ha kiadod nem üzleti célra, akkor miért is kéne adót fizetned más adózott pénze után?

Mert ugye ha üzleti célra megy, akkor teljesen jogos, mert a bérlő leírja a saját adójából, és te befizeted az ez által keletkező hiányt, de magánszemély abból a pénzből fizeti neked az albérletet, amiből neki már levontak 55%-ot különféle címeken.

Köszi:)

isere 2008.08.21. 08:58:48

Kedves fiatal Fideszesek! Azzal már beletörődtem, hogy az öreg fideszimádók egy nagy barmok, de hogy még ti is ilyen hülye plakátokkal álltok elő, és nem gondoltátok végig, hogy ezzel milyen kárt okoztok a jobboldalnak, ez engem is megdöbbent.Hajtsátok a vizet a szocialisták malmára.Szerintem a fidesz nem meri vállalni a kormányzást,mert, ha igen, nem lenne ilyen hülye propagandája.Én azt hittem,hogy a szocik csinálták ezt a plakátot,hogy a ti "szlogenjetekre" visszavágjon, hogy Gyurcsány a hibás!Elképesztő.

N.Tomi 2008.08.21. 09:25:58

szerintem az ideges baloldali bejegyzések tekinthetőek a legpozitívabb visszajelzéseknek. gyurcsány hívei, amint látható ma legfelljebb azt tudják mondani, hogy a másik oldal is rossz. de ez azért elég kevés. szerintem helyes ha valakik felhívják a figyelmet a hatalmon lévő kormány hibáira, meg arra, hogy ki a felelős.

fckyou 2008.08.21. 12:59:59

N.Tomi, megint okos ember szólalt meg szerencsére.

Aki ideír, hogy hülyék vagytok mint a segg, az nem feltétlen a Gyurcsány-imádók közé tartozik.

Hanem pl azok közé, akik tisztában vannak avval, hogy a parlament nem egyenlő kormány. Ergo az ellenzéknek illene attól még dolgozni, hogy nem ők vannak kormányon. Ellenzékként is lehet előre segíteni az országot, persze csak civilizált párttól várható ez el.

Nem hinném hogy a baloldaliak emiatt nagyon idegesek lennének, inkább csak mosolyognak, hogy szép volt, megint magatokat járatjátok le.

pgsm 2008.08.21. 13:21:29

fckyou! látszik nem éltél szlovákiában! a szomorú az hogy az utóbbi 6évben húztak el tőlünk a szlovákok.a vizitdíjat és egyéb idiótaságokat bevezetésük után nem sokkal megszűntették.evvel nyert fico dzurindával szemben a választáson. a gazdaság azóta pörög félelmetesen mióta a gazdaságélénkító csomagot beindították.
gyurcsány csak a saját érdekeit nézi!

KALAMONA (törölt) 2008.08.22. 00:33:09

fckyou, a logikáddal akkor akkor semmiért nem kell adózni, ami az enyém, de bérbe adom? Ez valóban jó lenne, főleg a DVD- és utánfutó-kölcsönzőknek, szállodáknak Magyarország adóparadicsom lenne. Azonban ha bérbe adsz valamit, azt ÜZLETI CÉLLAL teszed, merthogy pénzt kérsz érte. Szabályozva is van: TEÁOR
7711-7740-ig : Kölcsönzés, operatív lízing.
5590 - Egyéb szálláshely-szolgáltatás
www.teaorszamok.hu/index.html
Látod, szépen leírták ;)

Tudtommal ingatlan eladása után adózni akkor kell, ha kereskedelmi céllal teszed, ez 5 év tulajdonjog után már nem áll (Fidesznél is volt, tehát ez itt lényegtelen). Amikor megveszel egy ingatlant, akkor pedig az ilyen-olyan illetékeket bankoknak, ingatlanosoknak fizeted (már ha erre gondolsz), azok meg soha nem dolgoztak ingyen, Gyurcsán ide, Orbán oda.

Az áfát pedig megfizetem a kaján is az adózott pénzemből, sajnos ez egy ilyen világ :)

taxi43 2008.08.22. 10:16:34

januárban megyek és elköltöm az eurómat odaát.
ha orbánék lennének már tavaly(!) itt is lehetett volna.ehelyett még vagy 10 évig nem lesz az eu-val közös pénzünk!

tothmarci 2008.08.25. 07:30:24

szlovákia adó és pénzügyi kilátások terén jó 10 évet vert ránk míg gyurcsány magával van elfoglalva.

Brutus2008 2008.08.25. 11:13:40

Üdvözletem mindenkinek.

Előre bocsájtom h mindkét "Tisztelt" Pártvezért melegebb éghajlatra küldeném sok időre. A probléma azonban nem itt van. Nem azért húztak el a szlovákok mert Gyurcsány elcseszte, és nem ezért fog elhúzni mindenki más is, még akkor sem ha Orbán lesz hatalmon. Azért húz el mellettünk mindenki mert állunk. Mert egy helyben toporgunk, és ezért mindkét oldal felelős. Mindkét oldalnak vannak jó és hasznos törvényjavaslatai aminek a másik befekszik "mer' Gyurcsány a hülye" "mert orbán egy f**sz" és szépen lassan tesszük tönkre magunkat.

A változtatást ott kéne elkezdeni h ezt az egész mocskos brigádot kéne lecserélni. Na ekkor jön a:
"Nem szavazok kis pártra mert nincs értelme" értelme van, ha mindenki ezt tenné. Az a baj hogy a legtöbben már zsigerből politizálnak. Azért szavazni az mszp-re hogy ne a fidesz legyen és fordítva... na az a kidobott szavazat.

Ahoz hogy mi is elhúzhassunk elsősorban a lehetetlent kéne mgetenni, megváltoztatni a magyar mentalitást. Másoknál még elmegy a "ha megdöglik a tehenem, dögöljön meg a szomszédé is" elgondolkodás, de nálunk ez már tökélyre fejlődött "dögöljön meg a szomszéd én meg viszem a tehenét" ideológiára. És ehhez a kezdés például a gyurcsányahibás és az anti-gyurcsányahibás blog megszünése lenne, és hasonló apróságok

rudiprojekt 2008.08.25. 15:05:15

Itt van mindjárt az egy órás cégbejegyzés meghirdetése, amit a gyurcsány követett el. saját ötlet. a hír meg az, hogy az egy órás bejegyzés egy hétig tart. na, ennyit tud. ki más a hibás ezért, ha nem a gyurcsány?

rudiprojekt 2008.08.25. 21:06:48

gyurcsány fapadoson utazott írországba. mi meg fapadosan élünk itthon. ugye mennyire más? na csak ebből az egy momentumból kiderül, hogy ő a hibás: nem a repülőért, hanem az itthoni állpotokért

nandorzsolt 2008.08.25. 21:47:03

brutus! azért állunk mert elcseszték és cseszik folyamatosan.hála a szakértő kormányzásnak.

taxi43 2008.08.26. 08:09:08

most kapott minden szlovák ajándék eu-s átváltó számológépet.mi mikor?

At_ 2008.08.27. 08:27:26

Kedves Lazio, zavarosnak tartod az érvelésem, de nem fejted ki, hogy miért. Ehelyett az "argumentum ad hominem" érvelési hibájába esel, a személyemet veszed célba a mondandóm helyett.

A tőke szabad áramlása a nemzetállamok között a határok elbontását, a nemzetállamok ellenőrző szerepének lefokozását előfeltételezi. Másrészt a tőke a profit maximalizására törekszik. Szemében a szociális költségek, vagy a munkások kulturális összetartozása és ellenállása (államisága) csupa kiiktatandó tényező. Ezért írtam, hogy a nemzetközi tőke az államiság ellen hangolja a közvéleményt.

S ha már pikantériáról esik szó, épp egy Fidesz felé elkötelezett közgazdász, Bogár László könyvében találtam ezeknek a gondolatoknak egy viszonylag meggyőző kifejtését. (Bogár László, Magyarország és a globalizáció, Bp., Osiris, 2006.) Olvasd el!

Ha figyelnél a szövegemre nem gondolnád, hogy bármely oldal felé elkötelezett vagyok. Üdv.

kovacstamas 2008.08.27. 13:16:02

ma gyurcsány ismét anderseni magasságba ért adóprogramjával. ez az ember teljesen beleszeretett magába-csak nem akar levonulni a pályáról.

anago 2008.09.15. 01:46:03

Szlovákiai magyar vagyok, közel élek a határvidékhez. Ha magyarországra utazom nem látok igazán külömbséget a két ország között. Ez csak sajnos a látszat. Az itteniek igyekeztek mindent megtenni, hogy a követelményeknek megfeleljenek. A szlovákiai magyarság együttműködve a szlovák állammal együtt szorgalmazta, hogy ez a lehetőség ne maradjon kihasználatlan. Reménykedem, ha még 10 év múlva is utazgatok Magyarországra, nem kell egetverő külömbségeket látnom a két ország közt. Mindkettőnek és még soknak megadatik ez a lehetőség, hogy javítson az életszínvonalán. Az emberek megteszik amit kell, ha a vezetőjükben látják a jövőt.

anago 2008.09.15. 01:47:47

Ja és még az előzőhöz hozzátéve, eus számológépet én nem kaptam, még csak nem is hallottam róla, hogy valaki kapott volna. (valaki jót zsebelhetett)


süti beállítások módosítása