Képküldés

A matricákról készült fotókat kérjük küldjék el a gyurcsanyahibas@gmail.com e-mail címre!

A bedeszkázott iskola

2008.08.17. 09:00 - Gyurcsány a felelős

János küldte a képeket az előbb szépen felújított, majd később bezárt Kolos Richárd Fővárosi Gyakorló Műszaki Szakközépiskoláról.

A bejegyzés trackback címe:

https://gyurcsanyahibas.blog.hu/api/trackback/id/tr66617431

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

anti-gyurcsanyahibas · http://anti-gyurcsanyahibas.blog.hu/ 2008.08.17. 10:06:54

hát ez tényleg marhaság volt... egyéb adatok (felújítás költségéről, felújítást elrendelő szervről, bezárás indoklása...) vannak?

(tanuljátok már meg, hogy egy hír vagy egy tudósítás akkor kap hírértéket, ha az részleteiben is hír. egy cím plusz az illusztráció még távol áll ettől...)

Lazio 2008.08.17. 11:00:44

A fővárosi iskolák teljesen átgondolatlan bezárása és összevonása egyébként több száz tapasztalt és elkötelezett pedagógus elbocsátását is eredményezi. (A Kolos Richárd ugyanis csak egy a kb. húsz kicsinált szakiskolából.)

BKV figyelő.hu · http://bkvfigyelo.hu 2008.08.17. 11:24:09

Nem zárták be, ugyanis a mi iskolánk ide költözik, jövőre, utána zárják be (2010 körül) de lehet ismét haladékot kap az iskola. Belsejéről miért nem készültek képek? Ott semmi nem látszik a felújításból, ugyanis nem volt.

Sokkal jobban aggódnék a Kelenföldi Műszaki Szki. miatt, amit tényleg idén zártak be. Klímás termek, Aktív táblák, laptopok, és modern számítógépet. A néhány éve cserélt műanyag nyílászárókról nem is beszélek... Sokkal nagyobb pazarlás, mint a Kolos (most már Trefort) bezárása.

Érdekes lesz, hogy egy ilyen modern iskolából áttesznek egy semmibe. Sz@r osztálytermek, sz@r műszerek, és sz@r számítógépek (kb. 486-os P I.-es)

morus 2008.08.17. 12:24:25

Ez valóban gigantikus fejetlenségnek tűnik. Valószínűleg azok sem ismerik ki magukat, akik a döntéseket hozzák. Őszinte részvétem azoknak, akiket közvetlenül érint a dolog! Tanároknak és diákoknak egyaránt.

kicsi.huszar 2008.08.17. 20:09:50

Ide jártam 93-98-ig, akkor még a BME gyakorlóiskolája volt, nagyon szomorúan olvasom, hogy bezárják a Kolost. Szép emlékek kötnek ide, jó képzést adó tanári kar volt itt. Annyira sztem nem volt lepusztult a belső sem, bár már van néhány éve, hogy voltam bent. Tényleg fájó szivvel búcsúzom iskolámtól.

pgsm 2008.08.18. 09:14:29

nem csak a kolost zárják be a környéken még vagy 3-t 4-t!-közte a kelenföldi sulit is.
mégis mi folyik ebben az országban?

Radar · radar.blog.hu 2008.08.18. 09:59:07

Amennyire utoljára tudtam (egy éve), a Kelenföldit, a Kolost és a kispesti Trefortot vonják össze, és akkori hírek szerint a Trefort épülete marad csak meg. (És ezt még sok más iskolával is megcsinálják, de azokról nincs pontos infóm). Az egyik ciki az, hogy anno a kormánynyilatkozatban az volt, hogy 50-100 fős iskolákat zárnak be (ha valaki ügyesebb nálam, keresse ki lécci a korabeli újságokból), miközben a Trefortban úgy rémlik 700 körüli gyerek van/volt, a Kolosban is majdnem ennyi (legalább négyszáz, de utánakérdezek). A Trefortban pl a lépcsőfordulóból is termet kellett már régebben is kialakítani (személyes tapasztalat). A másik gáz az, hogy az eredeti tervek szerint meg sem várják, hogy a gyerekek befejezzék a 4/5 évüket! (Ha jól értem akkor még mindig ez a helyzet). És azt is rebesgették, hogy a Kolossal egy épületben lévő József Attila gimiről is le akar mondani a helyi önkormányzat (a szakközepek a fővárosé, de a gimi a helyieké), így megnyílna az út az épület értékesítése előtt. Azt is rebesgették, hogy melyik hárombetűs befektető cég pályázik az épületre. Ami mellett, nahát nahát, most épül a metró. Lehet tippelni, mennyit ér, laikusként milliárdos összegre tippelnék.

morus 2008.08.18. 10:32:10

Köszi Radar, pontosodik a kép. Akkor mégsem csupán fejetlenségről van szó. Van itt rendszer a javából, és nyilván megint ugyanazok járnak jól. A haszonhoz képest meg igazán nem érdekes ha pár száz vagy ezer diák, meg tanár szív egy kicsit.

szem1974 2008.08.18. 10:40:39

Jaj ne legyetek már ilyen naivak!
Az egész az ingatlanbusinessről szól.Fletó is egy ingatlanüzér és mint miniszter visszaélve a hatalmával ezt teszi kis csapatával.Ez egy piactér, semmi szervezetlenségről nincs szó, nagyon is tudatos és szándékos rablásnak vagytok tanui.A siralmas inkább az, hogy a társadalom alszik, és nézi bután ezt az egészet, s jó érzékkel megválasztotta hóhérait.A honvédkorházzal ugyanez volt, félig felépitették,ráköltöttek 5milliárdot majd beklimázva majdnem készen leállitották, pihentették 2 évet a kirobbant korrupciós botrányt,hisz addigra kit érdekel, s nemrég ujra elkezdték.Az uj nulla üzemórás berendezéseket leszerelták,és csillagászati összegeket költenek a te adódból az épuletre.
Mi meg alszunk ,eszünk,kényelemben kábulatban,civil összefogás meg szerveződés meg nincs.Mi vagyunk a hibása nem a fletó!Nem a gyom a hibás ha a kertedben nő, hanem te, hogy nem gyomlálsz!!

BKV figyelő.hu · http://bkvfigyelo.hu 2008.08.18. 20:58:07

Mivel engem ez személyesen érint, több belelátásom lehet, mint másoknak.

A Kelenföldit jövőre (azaz most szeptembertől) helyezik át a Kolosba, aminek van még egy éve (a következő tanév). Ez után a diákokat szétszórják, egy részük a Trefortba kerül, ahol most sincs hely, a Művelődési ház termeit bérlik osztályteremnek.

Én most fogok végezni, érettségizni. Talán a mi évfolyamunkat érinti a legjobban az iskolaváltás. Sok tanárunk megmarad, sok változik. Érettségi előtt ez hálás lesz.

ply

taxi43 2008.08.18. 22:03:11

én a kelenföldibe jártam egész jó volt.de most mi lesz a környéki tanulókkal...az a néhány millió valóban ennyire hiányzik az oktatási minisztériumnak és molnár gyula polgármesternek.közben meg a szórakozóhelyeket stafírozza ki a pénzzel és kapcsolataival.

BKV figyelő.hu · http://bkvfigyelo.hu 2008.08.18. 23:57:30

Én annyit tudok, hogy a Kelenföldit valami Svéd (vagy Spanyol) befektető vette meg, és vannak tervei a környékkel. Magát az épületet már idén nyáron le akarták rombolni.

nandorzsolt 2008.08.19. 09:16:49

a pápai éltanuló mindent elk@rt ami jó!


süti beállítások módosítása