Képküldés

A matricákról készült fotókat kérjük küldjék el a gyurcsanyahibas@gmail.com e-mail címre!

2006. október 23.

2008.08.15. 16:00 - Gyurcsány a felelős

A fotómontázst L. Bence küldte, hogy emlékeztessen bennünket a 2006. október 23-i rendőri túlkapásokra.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://gyurcsanyahibas.blog.hu/api/trackback/id/tr10617380

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

morus 2008.08.16. 11:29:53

Ha valaki esetleg még nem ismerné a Civil Jogászbizottság jelentését, itt elolvashatja:
www.oktober23bizottsag.hu

pgsm 2008.08.16. 11:33:02

ja és a rendőr urak kezében nem vipera van mert olyat a rendőrség nem használ sőt a kapitány még nem is látott ilyet...szánalmas!

anti-gyurcsanyahibas · http://anti-gyurcsanyahibas.blog.hu/ 2008.08.17. 10:54:12

kár hogy magyarországon a civil szó is fidesz kopirájtos... sőt, nem csak a szó. lásd pl.: civil jogászbizottság... a civil politikán kívüli, de tárgyilagos. ez a példa szubjektív, politikai pártvéleményeket közöl. ki ad ennek hitelt?

"Ennek lényege a szeptemberi és októberi események kapcsán az volt, hogy az eredetileg békés szándékú emberek, megtapasztalva a körülöttük folyó agresszív rendőri fellépést, a tömeges rendőri brutalitást, látva és átélve a kiszolgáltatottságot és tehetetlenséget szembefordultak a rendőrökkel és harcolni kezdtek." :DDD

békés szándék. békés szándékból rendőrök felé rugdosás. tény, hogy jogi értelemben ez nem békétlenség, bárki rugdoshat a levegőbe... de hogy ennek a szándéka a béke lenne...? békés szándékból dobálhatunk követ is. ha nem talál el senkit, akkor ez békés szándékú cselekedet marad. békés szándékból mehet bárki tüntetni "halál rátok" felkiáltásokkal, a béke erről szól, a szándék pedig bizonyára másra érvényes, pl "úgysem szándékoznak meghalni". és lehetne még sorolni...

de ha már békés szándéknál tartunk. a kommunizmus a legbékésebb szándékkal teremtődött meg. humanista találmány. el is fogadhatja mindenki, hogy az alapjai békések voltak... aztán az idők során megváltozott, államrendszerré alakult néhány helyen (ekkor már rég nem volt köze a kommunizmushoz, csak ezzel a névvel illették magukat...). a végét meg ismerjük, a "kommunista diktatúrák" néven elhíresült fejezetet... ti kegyelmet adtok a kommunizmusnak (az igazi kommunizmusnak) azért mert békés szándékkal indult? hát sajnos nem. kommunistaüldözés folyik az országban, úgy hogy az üldözők összekeverik a végleteket, pedig nyilvánvaló, hogy egy önmagát kommunistának valló átlagember sem szándékozik vörös terrorista lenni, nem akar senkit se kiirtani, azt akarja csak, hogy "szabadság, egyenlőség" legyen. (ugyanide kell sorolni az anarchistákat is, ugyanez a cél, ugyanez az eszköz: békét elérni békével. az anarchia csak a jobboldali szótárakban jelent zűrzavart.) újra megkérdem: a békés szándékú kommunizmust miért ítélitek el? azért mert bizonyos emberek felhasználták ezt a szót arra, hogy hatalmat szerezzenek, és ártsanak a világnak? (ezek ellentétesek a "szabadság-egyenlőség"-gel, tehát nem kommunista fogalmak.)...

ha csak ilyen apropóból szemléljük a budapesti tömegoszlatásba torkollott tüntetéseket, már akkor "jogom" van elítélni a tüntetőket... de ahogy előbb is írtam, a békés szándék már ott elfogyott, hogy olyan szövegeket skandált a tömeg, aminek a békéhez szikrányi köze sincs. és ez még csak a kezdet volt. ekkor nemhogy rendőri brutalitás, de még rendőri jelenlét sem volt... "békés szándék, ó, je"...

tothmarci 2008.08.18. 08:44:18

az a sajnálatos hogy valóban a fidesz képviseli a fennálló jog képviseletét és hívja fel a figyelmet a betartás fontosságára. miért írja a jobboldali elfogultsággal nem vádolható figyelő c. újság hogy magyarország a "mindent megúszók országa"!

N.Tomi 2008.08.18. 21:46:32

hetven év feletti nagyszüleimet ott lőtték könnygázzal okt 23-án az Asoriánál. ha csak ennyi lenne Gyurcsány rovásán, akkor is mennie kellene

taxi43 2008.08.18. 22:10:45

de ez kurv@ ország gyurcsány szerint ahol semminek nincs következménye.megcsinálták ezt is.

anti-gyurcsanyahibas · http://anti-gyurcsanyahibas.blog.hu/ 2008.08.19. 11:22:52

mit számít az, hogy valaki "70 éves fiatal demokrata", vagy "várandós kismama", vagy "családapa, akit 4 gyerek vár otthon", vagy "fidelitas tag", vagy "mocskos kommunista", vagy "lukszusbaloldali", vagy egyszerű akármilyen magyar állampolgár? aki tüntetni megy, az vállalja, hogy ha a tömeg viselkedése a közrend megőrzésével ellentétesre változik, akkor feloszlathatják ("fennálló jog"!) őket, amihez pl. könnygázt, vízágyút, gumilövedéket, gumibotot, satöbbit használhatnak... (én megvagyok tüntetések, felvonulások, pártrendezvények nélkül is. de ha jelenlennék egy ilyenen, és a tömeg egy része elkezdene kukákat borogatni, gyújtogatni, azt hiszem, meg sem várnám, hogy elkezdődjön az oszlatás, otthagynám a tömeget... az más hogy én nem vagyok 70 éves mamóka, aki acsarkodik a tévékamerák előtt és láthatóan nagyon élvezi mindezt...) ha pedig valaki "véletlenül keveredett" oda, annak úgy kellett. (bár ilyen úgysem volt.) aki normálisan el akart vonulni, vagy épp csak arra sétált, láthatta hogy mi történik, eldönthette, hogy elsétál más felé, vagy könnyezik pár percig... én nem sajnálom a 70 éves nagyszüleidet se, akkor se sajnálnám őket, ha történt volna velük bármi is a "könnygázal lövésen" kívül, remélem megtanulták, hogy egy nemzeti ünnep nem a politikai véleménnyilvánításról szól, és hogy a véleménnyilvánításnak amúgysem ez a legjobb módja. adja vissza a "kevés nyugdíját" a postásnak, ne vegye igénybe a "gyurcsány által szétvert egészségügyet". hasznos tiltakozás. vagy egyszerűen kövesse a demokrácia szabályait, járjon négyévente választani. az hogy a következő négy év milyen lesz, azt a többség által megválasztott "hatalom" dönti el. a parlamentális demokrácia ez lenne. a jobboldal nem ezt akarja. a jobboldal valami látszatdemokráciát akar, amiben a jóságos király mindenkit meghallgat, mindenki véleményét helyesnek tartja. a szemében. amúgy meg mindegy. mert a végén azt csinál, amit akar. csak úgy propagálja, hogy ezt ti akarjátok... ti ennek örülnétek, azt éreznétek, hogy van beleszólásotok... hát ha nektek csak a látszat, a hit számít, akkor álljatok így a dolgokhoz most is. írj levelet a kormánynak, normális hangvételben, kérd hogy "emeljék a nyugdíjakat", és válaszolnak, hogy "emelni fogjuk, kedves zsigabácsi". a másik írjon, hogy "legyen magasabb a fizetésem", arra meg azt válaszolják, hogy "ez főként a munkáltatóján múlik, mi annyit megteszünk, hogy 2009-től csökkentjük a tébéjárulék mértékét. ha a munkáltató ezt odaadja magának, akkor nő a fizetése". blabla... lehet örülni. de elhihetitek, ha nem foglalkoznátok ezzel az egésszel egyáltalán, minden jobb lenne... amúgy a demokrácia négyévenkénti diktatúraváltást is jelenthetne. :) örüljön mindenki hogy nem ezt jelenti. örüljön, hogy szembefordulhat a "hatalommal", és a hatalom nem bünteti ezért. sőt, dobálhat tojást meg minden mást. (ha ügyet csinál belőle valaki, legfeljebb a bíróság munkadíját fizeti ki a dobálózó.)

"az a sajnálatos hogy valóban a fidesz képviseli a fennálló jog képviseletét és hívja fel a figyelmet a betartás fontosságára". az a sajnálatos, hogy a fidesz csak a jogokat harsogja, amik többnyire tévesek az adott szituációkban. a kötelességeket pedig szeretik elfelejteni. szeretik elfelejteni, hogy a szabályok mindenkire vonatkoznak. (ismert ügy: turulszobor. a fidesz azt mondja hogy jól van az úgy. holott senki nem engedélyezte hogy oda felállítsák azt a szobrot. joga volt bárkinek engedély nélkül...? "a fennálló jog képviselete" hol van ilyenkor? ja, hogy akkor elveszne néhány potenciális fidesz szavazó...)

dc33 2008.08.19. 14:06:16

T. anti-gyurcsány, valamiért nagyon lelkesen nyomod itt a szöveget. Mennyit fizetnek neked ezért a sok elpazarolt időér és energiáért?

HungaryProContra 2008.08.29. 07:34:29

baszki ez a szar oldal is csak a tüzet szítja 5 perc alatt felidegesített
civli jogászbizottság na ne nevettes akkor fidesz bagázs mint az állat

police 2008.08.29. 12:42:19

Kedves doc23

anti-gyurcsanyahibas –nak teljes mértékben igaza van! Mert én ott voltam a tüntetésen csak mind rendőr! Nem hiszem, hogy tetszet, volna, ha a te autódat égetik porrá vagy a te boltodba, törnek be mert úgy tartja kedvük!

Rendőri brutalitás ugyan már ez a szó csak nálunk ismert, aki tüntetésre megy vállalja annak következményeit! A 70 éves nagymama is tudta hova megy és voltak bőven előjelei, hogy fel lesz oszlatva a tömeg! És tudomásom szerint volt felszólítás is minden alaklommal a mama ment volna haza! Mert vagy bő másfél óra volt a felszólítástól az oszlatás megkezdéséig! Bőségesen haza tudott volna sétálni!

És közlöm azokkal, akik rendőri brutalitásról beszélnek ma Magyarországon!
Hogy itt van a legkevesebb joga a rendőrnek! És hogy miért? Mert ha kést rántanak a rendőr ellen, nem lőhet vissza, ha tankkal jönnek ellene, nem lőhet vissza! Lopkodhat a magyar, mert elkapják kis ennye benyét kap meg büntetések nevetségesek életfogytiglant nem is ismerik itthon! De nézünk el a tengeren túlra! Amerikába, ha nem állsz meg a rendőri felszólításra éles lőfegyverrel, lőhet utánad! Rátámadsz a rendőre 50 év börtön! Ott már azért bezárnak, ha szidod a rendőrt! És ha lopsz nem ennye bennye hanem pár hónap börtön! Aztán a 3 eset után életfogytiglan! Meg ott a gyilkosokat kivégzik nem 10 évre bezárják! Ez kellene ma Magyarországon is és akkor a 70 éves mama fő szórakozása, se az lenne, hogy a rendőrökkel kötekedik aztán meg béget, hogy miután szóltak neki és nem tágítót jól seggbe rúgták!

dc33 2008.08.29. 19:19:24

Kedves Policica,
Értem, az ilyenektől kapták gyermekeim a könnygázt. 2006-ban 16 évvel a rendszerváltozás után az ember nem mehet el nyugodtan ünnepelni családjával az október 23-i családoknak szervezett ünnepi programokra, a kiállított veterán járműveket megmutatni a gyermekeknek. Képzeld el, hogy 10 perccel korábban gyermekek ugráltak azon az elkötött tankon. Menekülni kellett a közeli kisutcákba, babakocsi ölbe és a megrémült gyerekekkel futás. Ennyi időt hagytatok a kb 30 gyereknek és szüleinek. Erre vagy ennyire büszke? Véletlenül leesnek az azonosítók, előkerülnek a viperák, lövöldöztök a szélrózsa minden irányába, büntetlenül összeveritek az ártatlan embereket, hamisan tanúskodtok. Erre vagy ennyire büszke? Mitől félsz? Kitől félsz? Az öreg tatától aki kicsit gurult a tankkal? A gyerekektől, az emberektől? Ha nem provokálják, ha nem hazudnak és nem nézik hülyének a népet akkor nem történnek ilyen dolgok. A zavargások kiindulópontja Gyurcsány Ferenc miniszterelnök hazugsága.
Ezért egyértelmű, hogy GYURCSÁNY FERENC a hibás!!!

police 2008.08.30. 09:33:18

Ártatlan ember ugyan már! A gyerekeidet sajnálom de nem várhatjuk meg hogy a tata mennyen egy pár kört a városba! Az meg nem a mi hibánk, hogy nem ünnepelhettél, mert páran úgy gondolták, megveretik magukat a rendőrökkel!
És szerinted, azt meg ki a fenne gondolta, hogy a tata megáll a tankkal, ha nem lőjük be a gránátot sose ál meg! És akkor legyél, kérlek azoknak a rendőrök hozzátartozóinak helyébe, akiket elázol! Meg a híradó is csak arról szól, hogy a rendőr így a rendőr ügy de ugyan úgy ők is szenvedtek sérüléseket, azt meg a kutyát nem érdekli csak az ártatlan, aki a rendőr sorfal elé ált az okkal és nem ártatlanul ált oda!

És te sem hordod a személyi igazolványod számát a kabátodon ugye? De ez még nem is baj
Én miért rakjam, ki ha a kedves állampolgár úgy jön oda dobálózni kövekkel, hogy csuklyát vesz, és ne ismerjék fel?? És meg ússza a felelősségre vonást??? Én szívesen kiteszem meg kint is, van de akkor a kedves állampolgár is vállalja az arcát!

dc33 2008.08.30. 21:48:06

Ez elég gyengus érvnek sikerült. Mondjál már nekem egy olyan jogszabályt, amely arról rendelkezik, hogy a homlokomon kell hordjam a személyi igazolványom számát. Az állig felszerelt, lovas, vízágyús rendőrt hasonlítod össze a csupasz kis emberrel? (lásd foto) Azt sem értem, hogy lehet egy olyan embert még tovább verni és ütlegelni, aki már rég összeesett és feladta magát. Ez csak a gyengeségeteket bizonyítja. Csak a páncél és rendőri jelvény mögött vagytok ennyire erősek, anélkül kis nyuszik vagytok. A magyar ember túlságosan is türelmes. Több olyan országot tudnék említeni, ahol az ilyen miniszterelnököt már rég elkergetnék és felégetnék a fél várost. Az emberi természet ilyen, bármit nem lehet elviselni, van, amikor már nincs hova hátrálni. Ezt az elégedetlenséget gyurcsány ferenc hazugsága hozta felszínre, ezért a 2006 őszi eseményekért és rendőri brutalitásért egyértelműen GYURCSÁNY FERENC A HIBÁS!!!

Az elkötött tankról bővebben itt olvashatsz:
index.hu/politika/belfold/0305hgyrgy/
fmh.hu/fooldal-legfrissebb/20071016_lanctalpas_tuntetes

police 2008.08.30. 22:19:47

Fideszesek nem cigány gyűlölök, különben Orbán nem lenne ott de viszont a magyar Gárdát támogatja a Fidesz ez is tény! De viszont a magyar gárda a cigányok ellen vonul fel így ezt én sem értem Orbán meg Cigány ez köztudott!

police 2008.08.30. 22:25:34

Ismétlem önmagam, kirakom én, az azonosítom mikor a kedves állampolgár nem maszkban, hanem jön tüntetni és vállalja, ha rendbontást követ el előveszik érte!
És nem hiszem, hogy a rendőrségnek kellene megbuktatni a kormányt!
Meg nem úgy kel hangot adni, hogy kimegyünk küzdeni a rendőrökkel meg abból csak baj, lehet, ami kárt meg okoznak úgyis az adófizetők, fizetik, vagyis ti!

Ha kormányt akarsz váltani, akkor meny elszavazni 4 évente nem gyújtogatni aztán meg rendőri brutalitásra panaszkodni! És a linket, amit hagytál az ipsének igaza, van éles, lő fegyverrel, lehetet, volna rá lőni, ha közelebb jött volna és nem ál meg!

dc33 2008.08.31. 17:21:12

Szerintem kicsit félreértettél. Én nem támogatom a símaszkos, gyújtogató bandát. Mindenki vállalja tetteiért a következményeket, és ez a rendőrökre is vonatkozik. Ha Gyurcsány Ferenc „kurva magyarországos” miniszterelnökünk felméri a helyzetet és más demokratikus államban ilyenkor szokásos módon lemond, akkor most nem lenne miről beszélnünk. Jelenleg a Gyurcsány diktatúrában élünk és a világ szép lassan elhúz mellettünk. Ki adja nekünk vissza az elvesztegetett éveket? Van akinek ezt elég nehéz elviselni és meg is értem Őket. Ezért a helyzetért egyértelműen GYURCSÁNY FERENC A HIBÁS!!!

police 2008.09.01. 16:15:06

Na így már más a helyzet az ország helyzetérét lehet hogy ö a felelős sőt! De nem úgy kel hangot adni, ahogy egyesek ezt megteszik!

És a Rendőr is csak egy ember!

dc33 2008.09.02. 06:57:30

Rendben, ezek szerint megegyezhetünk abban, hogy a jelenlegi helyzetért Gyurcsány Ferenc a hibás!

police 2008.09.02. 16:51:27

NEM abban viszont igazad van, hogy Feri is hibás de ugyan úgy 50-50% sáros a Fidesz is! Ha ezt mondod majd egyet értünk


süti beállítások módosítása