Képküldés

A matricákról készült fotókat kérjük küldjék el a gyurcsanyahibas@gmail.com e-mail címre!

Két gázáremelés között

2008.08.13. 11:00 - Gyurcsány a felelős

Levitől kaptuk a levelet:

Igyekszem kihasználni az alkalmat. Talán amíg ezeket a sorokat leírom (lassan írom, hogy mindenki megértse) neeeem leeesz gáááázááreeemeeeeléééés. Július 1-jével 9,9 %-kal emelték a lakossági földgáz árát, szeptembertől pedig újabb 11%-os emelés várható. Ki a hibás? Na ki?

Üdv: Levi

U.I.: Bocs a kép minőségéért, mobillal csináltam.

A bejegyzés trackback címe:

https://gyurcsanyahibas.blog.hu/api/trackback/id/tr26613851

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pgsm 2008.08.13. 11:12:16

nekem már elegem van gyurcsányból!remélem legkésőbb a költségvetés szavazásánál megbukik.
NEKI NEM SZÁMÍT AZ A +10% DE SOK MILLIÓ EMBERNEK A NAPI LÉTÉT VESZÉLYEZTETI!

Lazio 2008.08.13. 13:38:01

És még mielőtt bárki demagógiának nevezné a gázár emelésének felhánytorgatását, szeretném megkérdezni, hogy mit tesz a Gyurcsány kormány az ország gázfüggőségének enyhítése érdekében? A kérdésnek különös aktualitást adnak a Grúziában zajló események. Újabb orosz vezeték, újabb gázos erőművek építése - ma ez az energiastratégiánk. Amíg ez így van addig valóban semmit sem tehetünk a növekvő árak ellen. De annak, hogy ez így van a felelőtlen kormányzás az oka. Levinek tehát, ezzel a kiegészítéssel, azt gondolom igaza van.

taxi43 2008.08.15. 09:55:10

n e m l e s z g á z á r e m e l é s! mindenki megnyugodhat - már hallom lendvai "hazug" ildikót amint próbálja magyarázni a bizonyítványt. világpiaci ár meg hasonló fals érvek. csak azt felejtik ki mint az áram áránál: nálunk a mai árak fele független a beszerzési ártól.tehát a fele amit fizetsz különböző címeken nyúl le tőled az állam amihez a gáznak és villanynak semmi köze.

tothmarci 2008.08.15. 10:39:36

gyurcsányi feri mindenkinek fizesse ki a megemelt gázszámláját! van elég pénze az átjátszott cégeiből

anti-gyurcsanyahibas · http://anti-gyurcsanyahibas.blog.hu/ 2008.08.15. 10:50:58

na, ez is nagyon okos szöveg... aszongya nem demagóg. hanem?

mutass egy embert, aki olcsóbban tud gázt szerezni! rögtön kiharcolom, hogy ő legyen a gázbeszerző, akár még valami rangot is kaphat... kiakirááály? na ki? hát ő lenne. ha lenne. ha képes lenne erre bárki.

de - kapcsolódva a grúz kérdéshez - ha nem is lehet olcsóbban szerezni, majd eléri a jobboldal, hogy drágábban lehessen ;)... orbán "udvarolt" egy kicsit az oroszoknak, hazudott 56-ról, összemosta a grúziai állapotokkal, tehát utóbbiról is hazudott... és egyértelműen kinyilvánította az orosz diplomácia a nemtetszését... az ilyen felelőtlen pofázások miatt szop a magyar. a "ruszkik haza!" ugyanilyen volt. el volt döntve a kivonulás, de a vikiék azért odamondogattak nekik, nehogymár meghúzzák magukat... ennek is isszuk a levét. egy ilyen ellenszenves, gőgös országgal, mint amilyen magyarország (ez köszönhető egyébként a fideszes országimázs bűnszövetkezetnek is), kinek van kedve jópofizni?! meg kell tanulni, hogy félre kell tenni a nemzeti büszkeséget, amikor egyedül vagyunk másfélméteresek, a másik oldalon meg 183 kétméteres orosz... (nyugodtan magunkmellé állíthatunk egy másfélméteres grúzt is ;)... :(... na ez az amit nem fogtok fel.)

lazio, szerinted mi lenne a jó stratégia? orosz vezeték mindenképp épül, arról lehetett dönteni, hogy magyarországon átmenjen-e, vagy kerüljön el minket. ha elkerül, akkor majd az egyik szomszédos országtól vehetnénk még drágábban... logikus lenne... amúgy ettől függetlenül a másik vezeték is megépül... hacsak nem jön valami nagyfejű "környezetvédő"... ugyanígy az erőművek esetében... nem tudom miből termelnél áramot az elkövetkező 10 évben... a mostani napkollektorok nem elég hatékonyak, rossz döntés lenne állami milliárdokat beleölni (főleg szerintetek). a szélerőművek sem jelentenek alternatívát (földrajzi sajátosságok miatt rossz a helyzet). a vízi erőművekről ugye le kell mondani... akkor mi marad? muszáj fosszilis energiahordozót égetni (míg az alternatív technológiák el nem érnek egy elfogadható, gazdaságos szintre). nem helyeslem én sem. de egy világviszonylatban is kényszerű helyzetet gyurcsány hibájának tartani... pf... ész kéne nektek....

anti-gyurcsanyahibas · http://anti-gyurcsanyahibas.blog.hu/ 2008.08.15. 11:00:47

taxi, egyetértünk, igen nagy része "fölösleges" a termékek árának. például miért fizessem én a villamosenergia-ipari dolgozók nyugdíjkiegészítését, az ő villanyszámlakedvezményüket...? miért fizessem ki a pék önmagának kiszabott munkabérét? (ez a kenyér árában van benne, nem az áraméban, mielőtt félre leszek értve...) miért fizessem a forgalmi adót? miért fizessem az internetszolgáltatóm alkalmazottainak bérét? ezek bosszantó kérdések, de megintcsak azt tudom mondani, a piac így működik... persze a villany, gáz, vasúti menetjegy esetében sokkal bosszantóbb, hogy azért fizetek x%-kal többet, hogy abból adják a kedvezményt a (volt) dolgozóknak... mert önző vagyok, ha nekem nem jár, nekik se járjon... (jöhet a támadás, hogy "én az áraknak ezt a részét azért helyeslem, megérdemlik a kedvezményt, hanem a többit nem, gyurcsánynak ne fizessünk inkább, blabla"... várom ezeket az eszetleneket :)...)

pártkatona 2008.08.17. 23:05:00

A megfékezhetetlen világpiaci energiaárakat csak egyvalami tudja feltartóztatni. Ha egy cég tulajdonosai között ott van Gyurcsány Ferenc. Akkor az árak, természetesen szigorúan a miniszterelnök ráhatása nélkül, hirtelen megszelidülnek.

tothmarci 2008.08.18. 08:46:49

kapolyi lászló biztosan olcsóbban szerzi a gázt legalább a felével a többi az ő haszna. ő is belőlünk él!miért is...mert szocialista képviselők kiváltasága a mutyizás!!!

Th1$ 2008.08.26. 13:09:39

Sziasztok!

Ezt érdemes elolvasni, mielőtt további "tényektől mentes" hozzászólások születnek.

kitekinto.hu/europa/2007/01/05/nnek_a_gazarak_az_eu-ban

Másrészt. Igen! Gázáremelés van! Később kezdődött nálunk, mint az EU-ban és ki tudja hol meddig fog tartani, de egyelőre itthon is és az EU-ban is tart.

Jó lenne áttérni alternatív energi forrásokra, de ez egyelőre szerintem nem megvalósítható befektetés. Mellesleg ez nem csak Magyarországra igaz, hanem mindenki másra is vonatkozik! Jó lenne áttérni alternatív energiatermelésre!!!

pl. a földgáz világpiaci árát elég sok minden befolyásolhatja, többek között az is, hogy fogynak a készletek. Ez Gyurcsány hibája lenne?

Ésszerűen, ésszerűen! (cikket olvassa mindenki!)

Thi$

Valjean 2008.09.01. 11:10:09

Nem is olyan rég felröppent a hír, hogy Makónál is találtak gázmezőt. Nem lenne okosabb akkor azt hasznosítani?


süti beállítások módosítása